Tupperware Fitt Séf serpenyő

Tupperware Mesterszakács Fitt Séf serpenyő 28 cm

Jellemzői:
- a fedő az edény szélére akasztható, így a visszahulló pára az edénybe csöpög
- az edény alja három rétegű, két rozsdamentes acélréteg között egy alumínium réteg van, ezáltal főzés során tökéletes hővezetést biztosít. Az edény belsejét kiváló minőségű tapadás gátló bevonat borítja, melyet könnyű kezelni.
- az edények könnyen egymásba helyezhetőek, kevés helyet vesznek igénybe,
- ideális feltételt biztosít a víz és zsír nélküli főzéshez, megmarad az étel természetes íze, aromája,
- minden tűzhelylap esetében használható.

Főzési ajánlások:
- a legjobb főzési eredmény elérése érdekében kerülni kell a magas hő alkalmazását,
- közepesen magas hőt kell használni a hirtelen sütéshez,
- felmelegítést, lassú főzést, mártások készítéséhez alacsony hőfokra van szükség,
- magas hő szükséges a forraláshoz.




Zöldségek víz és zsír nélküli készítése:
- a zöldségeket a szokásos módon előkészítjük (mosás, aprítás stb.), enyhén megpermetezzük a zöldségeket vízzel (ne tocsogjon és csak minimális olajat használjunk,
- a szelepet hangjegy állásba kell állítani, fedjük le a zöldséget és közepes hőmérsékleten főzzük, amikor el kezd sípolni a fedő (vagy gőzt enged ki) a szelepet zárt állásba helyezzük és egy időben a hőt is lecsökkentjük,
- főzzük, amíg az étel elkészül, a fedőt emelgetni nem szabad (az edényben csökkenne a hőmérséklet és párát is veszítene), de a megfelelő folyadék mennyiségét egy-egy alkalommal ellenőrizni kell.

Hús készítése zsír nélkül:
- az edényt kb 4 percig közepes hőmérsékleten felmelegítjük, a hőmérsékletet ellenőrizzük egy kis vízzel, gyöngyöcskék esetén kellően meleg az edény,
- a húst tegyük az edénybe, addig főzzük, míg elválik az edénytől,
- ezután megfordítjuk a húsokat és a másik oldalával is ugyan így járunk el,
- ezután a fedőt a sípoló állásba tesszük, sípolást követően a fedőt zárt állásba tesszük és csökkentjük a hőmérsékletet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése